You are here :   Welkom » Links
 
Preview  Print...  Print this page...
Preview  Print...  Print this section...
LUISTER LIVE

onair.jpg

LUISTER MET 128 Kbps WEBPLAYER

Stream 128 Kbps

LUISTER MET WINAMP / VLC LUISTER MET WINDOWS MEDIA LUISTER MET REAL PLAYER LUISTER MET I-TUNES LUISTER MET QUICKTIME

LUISTER MET TUNEIN

Klik hierboven om te luisteren.

Ook op Proximus TV te horen

GCO_2442_Radioline_2016Q4_proximus_com_th.jpg

DE JUISTE TIJD
RECLAME

goldradio.jpg

ROLRADIO APP

rolradio_app.jpg

Onze Android app is tijdelijk niet beschikbaar.

Apple gebruikers kunnen de rolradio app nog downloaden in de apple-store

POLL
Hoe Luister je naar dit station
CONTACTEER ONS
BEZOEKERS

 7657355 visitors

 6 visitors online

OVER ONS
AANTAL LUISTERAARS
Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

 

Links

If you find a broken link in this list, please report it to the webmaster.

Pag. 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vanherre.gif

Deze website wil een hiaat opvullen in de geschiedenis van de popmuziek. Bij het beluisteren van oldies op de radio krijgt men soms de (verkeerde) indruk, als zouden er enkel Engelstalige oldies zijn, afkomstig uit Groot-Brittannië of de Verenigde Staten.

In de jaren '40, '50, '60, '70 waren er naast Engelstalige, ook nog anderstalige hits.

Behalve in het voor de hand liggend Nederlands en Frans sijpelden er ook via allerlei kanalen, hits uit Italië, Spanje en Duitsland binnen.

E-mail: de.duitse.schlager@scarlet.be

Hyperlink    Web site http://www.ping.be/~vanherre/

Welkom op de site VrijeRadio.be die de geschiedenis van de Belgische radio-omroep in leven houdt. Dankzij reacties van medewerkers die vroegere radioprojecten hebben meegemaakt, worden de rubrieken op regelmatige basis uitgebreid.

Wist u dat radio maken eigenlijk op een eenvoudige manier kan? Zo is het fenomeen Vrije Radio ontstaan in de jaren tachtig. Ter informatie vindt men hier een volledig hoofdstuk terug over hoe eenvoudig het is om een radiostation op te starten op de FM-band.

De website is aangevuld met geluidsfragmenten. Deze zijn te beluisteren in een appart venstertje. Er is dus geen extra software nodig om deze fragmenten te beluisteren.
 

Hyperlink    Web site http://www.vrijeradio.be/

Een firewall heeft u nodig om uw pc te beschermen tegen indringers van internet. Omdat in Windows bepaalde services standaard aanstaan en automatisch reageren op signalen van buitenaf is het nodig om goede en slechte contacten te filteren. Dat is, simpel gezegd, wat een firewall doet. Ook programma's die vanaf uw pc toegang willen tot internet worden gecontroleerd.

Er zijn nog vier goede gratis firewalls over na het stoppen van Sygate Personal Firewall. De meest gebruikersvriendelijke firewalls zijn PC Tools Firewal Plus (is bovendien in het Nederlands verkrijgbaar) en ZoneAlarm Free, die duidelijke meldingen geven met extra uitleg.

Lees steeds goed de informatie die firewalls geven als programma's toestemming vragen om toegang tot internet te krijgen. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en toestemming geven. Doe dat met aandacht en zorg. En geef uw anti-virus programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed!

NB U kunt er ook voor kiezen om alleen de ingebouwde Windows Firewall in Windows XP en Vista te gebruiken. Deze beschermt uw pc minder goed (alleen tegen gevaren van buitenaf) dan de andere firewalls, maar is wel makkelijker in het gebruik en vraagt minder geheugen dan bijvoorbeeld ZoneAlarm.

Gebruiksvriendelijke gratis firewall voor pc-gebruikers om computers te beschermen tegen binnendringing en schadelijk netwerkverkeer.

 

Ontwikkeld voor Windows® Vista™ (32-bits), XP, 2000 en 2003 Server

 

Hyperlink    Web site http://www.pctools.com/nl/firewall/

“Een briljante Belgische site boordevol zeer uitgebreide cursussen, een aanrader!” Zo omschreef het Nederlandse computermagazine Computer-idee de site van P. DeSmet, een informaticus uit Sint-Niklaas. Sinds 2007 zet hij de ene cursus na de andere online, zodat het aanbod momenteel meer dan twintig verschillende programma’s omvat.

Daarbij zitten klassiekers als ‘Access’, ‘Excel’, ‘Outlook’, ‘Powerpoint’ en ‘Word’, zeg maar het gekende office pakket, maar ook minder courante programma’s als Visio of Publisher.

Om te openen kun je leren hoe Windows werkt, dat lijkt ons een leuk startpunt voor beginners. Je hebt de keuze tussen XP en Vista. Zowat alles wat we kunnen bedenken komt aan bod: internet gebruiken, bestanden beveiligen, e-mail gebruiken... Wie voor school of werk moet omschakelen van XP naar Vista heeft aan deze cursus een hele hulp. (Getuige de reacties worden de cursussen trouwens vaak gebruikt in de lessen informatica op school.)

Foto’s bewerken op de computer door middel van Photoshop wordt een pak makkelijker als u eerst de cursus doorneemt.  Er worden twee opties aangeboden: CS2-CS3 en Elements 6.
De auteur pretendeert niet volledig te zijn, maar we mogen met een gerust hart zeggen dat de cursus uitgebreid genoeg is voor elke amateur-photoshopper.
 

Hyperlink    Web site http://www.gratiscursus.be/

Behalve virussen is er de laatste jaren een nieuwe plaag voor pc-gebruikers bijgekomen: spyware! Dit zijn programmaatjes die uw surfgedrag nauwkeurig in de gaten houden en soms ook andere gegevens verzamelen en deze informatie via uw internetverbinding doorsluizen naar externe partijen. Hierna kunt u geteisterd worden door advertenties, want spyware-makers willen meestal geld verdienen aan u.

Wat is spyware?

Spyware kan zich uiten op de volgende manieren: ongewenste zoekbalken in Internet Explorer, een veranderde startpagina (vaak seks-sites), toegevoegde ongewenste favorieten, veel reclame pop-ups, etc. Ook wordt uw systeem er trager (omdat de geïnstalleerde spyware meestal opstart met uw pc) en soms instabieler van.

Spyware kan, zelfs zonder dat u het merkt, op uw pc komen door te surfen met een slechtbeveiligde versie van Internet Explorer: pas als u Internet Explorer 6 en Windows XP met Service Pack 2 heeft bent u redelijk beveiligd. Internet Explorer 7 is nog beter.

 

Anti-spyware

Hoe komt u van de spyware af? Wij bespreken een groot aantal programma's die spyware verwijderen of de installatie ervan voorkomen. Spybot - Search & Destroy is goed en heeft een uitgebreid arsenaal aan werktuigen tot zijn beschikking, maar is wel voor gevorderden. Ad-Aware Free is ook een heel goede spywareverwijderaar die wat gebruikersvriendelijker is.

Windows Defender (voorheen Microsoft AntiSpyware) kwam in 2005 als beste uit een test van de Consumentbond. Windows Defender is een heel uitgebreid programma dat bovendien constant meedraait op uw pc. Tegenwoordig worden de twee volgende anti-spyware programma's alom geprezen: MalwareBytes' Anti-Malware en SuperAntiSpyware. Twee uitstekende nieuwe spywareverwijderaars.


Een alles-in-één-oplossing tegen spyware die gebruikmaakt van de meeste hier genoemde software is Hitman Pro. Dit programma is in feite een script dat de werking van veel anti-spywareprogramma's automatiseert. Kan handig zijn, maar sommige gebruikers maken melding van problemen met deze software. Het programma is bovendien al een tijd niet meer geüpdate.
 

Hyperlink    Web site http://77.243.225.183/downloads/SUPERAntiSpyware+anti-spyware

Om uw pc te beveiligen kunt u tegenwoordig uw beurs gesloten houden. Er zijn enkele behoorlijk goede gratis virusscanners op de markt, hoewel betaalde anti-virus-programma's meestal uitgebreider zijn.


avast! Home Edition is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner, zodat uw mail al gecontroleerd is op virussen voordat u de berichten leest. Verder beschermt avast! u als u aan het chatten bent via een instant messenger of als u bestanden uitwisselt via p2p-netwerken.

avast! verzorgt gratis automatische updates. De interface van avast! is even wennen. Vanaf avast! 4.8 biedt de gratis versie ook bescherming tegen rootkits en spyware.

Na zestig dagen moet u uw avast!-versie gratis registreren (dit kan u ook meteen doen). Ook kunt u upgraden naar de betaalde versie, maar de gratis avast! Home Edition biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker.


avast! Home Edition

Het voordeel van avast! ten opzichte van bijvoorbeeld AVG is dat het programma minder geheugen gebruikt en daardoor uw pc minder belast. avast! is zeker een goede keus om uw pc te beveiligen.

 

.

Hyperlink    Web site

Deze website is een poging om het verhaal van de Belgische pop van de jaren zestig tot de dag van vandaag te vertellen. Je vind hier info over 262 bands & artiesten, popnieuws, een hitparade,

Het Belgisch Pop & Rock Archief

Hyperlink    Web site http://houbi.com/belpop/sixties.htm

Hyperlink    Web site

AUDACITY
Sound recorder & Editor
Audacity is a free, easy-to-use audio editor and recorder for Windows, Mac OS X, GNU/Linux, and other operating systems.
You can use Audacity to:

Record live audio.
Convert tapes and records into digital recordings or CDs.
Edit Ogg Vorbis, MP3, and WAV sound files.
Cut, copy, splice, and mix sounds together.
Change the speed or pitch of a recording.
And more!
AUDACITY REQUIRED LAME MP3 ENCODER

 

 


 


AUDIOGRABBER
Sound Recorder & Editor
Audiograbber has the most features one can wish from such a program!
- make perfect digital copies of the original audio from cd's
- record your vinyl LP's or cassette tapes and make wav's or MP3's of them
- automatically normalize the music
- delete silence from the start and/or end of tracks
- tracks to MP3 encoder
- MP3/WMA encoders internally for automatic creation of MP3's or WMA's
- download and upload disc info from freedb, an Internet compact disc database

Audiograbber heeft de meeste functies die men van zo'n programma kan wensen!
- maakt perfecte digitale kopiëen van audio CD's,
- LP's of cassette's opnemen en er MP3's of WAV's van maken
- muziek automatisch 'normaliseren
- stilte van het begin of eind van een track verwijderen
- tracks naar MP3 encoderen
- MP3/WMA codec's gebruiken om intern en automatisch MP3's of WMA's te maken
- CD-info downloaden en uploaden naar freedb, de online CD database
AUDIOGRABBER REQUIRED LAME MP3 ENCODER

 

 


 

MP3 TAG
The Universal Tag Editor

Mp3tag v2.41 - the universal Tag Editor and more ...
 
Mp3tag is a powerful and yet easy-to-use tool to edit metadata (ID3, Vorbis Comments and APE) of common audio formats. It can rename files based on the tag information, replace characters or words from tags and filenames, import/export tag information, create playlists and more. The program supports online freedb database lookups for selected files, allowing you to automatically gather proper tag information for select files or CDs.
Mp3tag supports the following audio formats:
 • Advanced Audio Coding (aac)
 • Free Lossless Audio Codec (flac)
 • Monkey's Audio (ape)
 • Mpeg Layer 3 (mp3)
 • MPEG-4 (mp4 / m4a / m4b / iTunes compatible)
 • Musepack (mpc)
 • Ogg Vorbis (ogg)
 • OptimFROG (ofr)
 • OptimFROG DualStream (ofs)
 • Speex (spx)
 • Tom's Audio Kompressor (tak)
 • True Audio (tta)
 • Windows Media Audio (wma)
 • WavPack (wv)
Main features:
 • Write ID3v1.1-, ID3v2-, APEv2-Tags and Vorbis Comments to multiple files at once
 • Full Unicode support
 • Support for embedded cover art
 • Automatically create playlists
 • Recursive subfolders support
 • Remove parts or the entire tag of multiple files
 • Rename files based on the tag information
 • Import tags from filenames
 • Format tags and filenames
 • Replace characters or words from tags and filenames
 • Regular Expressions
 • Export tag information to user-defined formats (like html, rtf, csv, xml)
 • Import tag information from online databases like freedb or Amazon (also by text-search)
 • Import tag information from local freedb databases
 • Support for ID3v2.3 (ISO-8859-1 and UTF-16) and ID3v2.4 with UTF-8
 • and much more ...
 

 


 

JAANGLE
Jaangle(formerly Teen Spirit) is a free music player and organizer software. It categorizes your mp3, ogg, wma, avi etc collection and displays it in easy to browse, user interface. It has a quality audio - video player and also an integrated tag editor.
Description
You start by adding a folder which contains your music files (mp3, wma, avi, mpg etc). Jaangle scans and reads the available tag info. The artists appear in the tree like control. Each time you click on an artist all his tracks can be seen in the list pane, artist biography and image are automatically downloaded from the internet and displayed in the information pane. By double clicking a track in the list you hear the music playing. More info may appear (if available) in the info pane like lyrics or comments.
Jaangle is a Microsoft © Windows software application and it is tested in Windows XP/2003, Vista. (There has been reports of failed attempts to use it over W.I.N.E. in Linux). It is certified by softpedia as 100% free of malware, including adware, spyware, viruses, trojans and backdoors.
Licence: Free Software (Freeware).
Features
This is a short list of the main features.
 • Player (Audio, video, equalizer, crossfading ...)
 • Music file tag editor (mp3, mpc, wma ...)
 • Management (Artists/Albums, Year/Albums ...)
 • Information downloading (Covers, Biographies, Album Reviews. Lyrics, Tablatures)
 • Quick web linking for extra info.
 • History logging
 • Info display
 • Advanced chearching
 • Visualizations
 • MSN Messenger (Now Playing) support
 • Renamer (& Mass Renamer)
 • Get Tags from filename
 • Auto dj mode (it is named "auto continue")
 • Mini Player Mode
 • Skins
 • Multi language interface
 • System friendly
 
 

 


 

FREE STUDIO MANAGER
Free Studio is a single package which bundles all free software from DVDVideoSoft to work with DVD, video and audio files!
With this free software you can convert video and audio files between different formats and to iPod, PSP, iPhone, BlackBerry and other portable devices; burn and rip DVDs and audio CDs; upload and download videos and music to your computer, iPod, PSP, iPhone and BlackBerry; perform basic editing of audio and video files.
Free YouTube Download
Free YouTube to MP3 Converter
Free YouTube to iPod and PSP Converter
Free YouTube to iPhone Converter
Free YouTube Uploader
Free DVD Video Converter
Free Video to DVD Converter
Free Video to Flash Converter
Free 3GP Video converter
Free Video to iPod and PSP Converter
Free Video to iPhone Converter
Free Video to MP3 Converter
Free Video to JPG Converter
Free Audio Converter
Free Audio to Flash Converter
Free DVD Video Burner
Free Disc Burner
Free Audio CD Burner
Free DVD Decrypter
Free Audio CD to MP3 Converter
Free Video Dub
Free Audio Dub
Free Video Flip and Rotate
 

 


 

MP3 GAIN - SOUND ANALYSER

MP3Gain analyzes and adjusts mp3 files so that they have the same volume.
Tired of reaching for your volume knob every time your mp3 player changes to a new song?
 

 


 

FREERIP
FreeRIP is a free Windows application that can convert your audio CDs to audio files (MP3, WMA, WAV, Ogg Vorbis or FLAC). It also is an audio file converter that can convert from a format to another. Now totally renewed version 3 is available for download. With FreeRIP converting your audio CD collection to digital encoded audio files is a matter of minutes. And the best is that it's FREE!
 

 


 

INFRA RECORDER
Features
Create custom data, audio and mixed-mode projects and record them to physical discs as well as disc images.
Supports recording to dual-layer DVDs.
Blank (erase) rewritable discs using four different methods.
Record disc images (ISO and BIN/CUE).
Fixate discs (write lead-out information to prevent further data from being added to the disc).
Scan the SCSI/IDE bus for devices and collect information about their capabilities.
Create disc copies, on the fly and using a temporary disc image.
Import session data from multi-session discs and add more sessions to them.
Display disc information.
Save audio and data tracks to files (.wav, .wma, .ogg, .mp3 and .iso).
Bevat

Aangepaste data, audio-en mixed-mode-projecten voor het  opnemen van beelden op de schijven.
Steunt het opnemen op dual-layer-dvd's.
Wissen herschrijfbare schijven met behulp van vier verschillende methoden.
Record disc images (ISO en BIN / CUE).
Fixate schijven (write lead-out informatie ter voorkoming van verdere gegevens worden toegevoegd aan de schijf).
Scant de SCSI / IDE bus van de apparaten voor het verzamelen van informatie over hun capaciteiten.
Maak directe schijf exemplaren, het gebruik van een tijdelijke schijfimage is mogelijk.
Importeert gegevens van multi-sessie discs en eerdere sessies.
De disc-informatie.
Sla audio en data bestanden op als (. Wav,. Wma,. Ogg,. Mp3-en. Iso).
 

 


 

 
BURRRN
Burrrn is een klein stukje freeware dat audio-cd's kan branden. Dat is op zich niet zeer bijzonder, maar het programma kan ook cd-texts branden, zodat het voortaan nog leuker wordt om je eigen gebrande cd's te luisteren op je stereo-installatie. Daarnaast kan Burrrn een hoop bestandsformaten op een cd branden, met name: wav, mp3, mpc, ogg, aac, mp4, ape, flac, ofr, wv, m3u, pls, fpl playlists en cue sheets.
Burrrn is a little tool for creating audio CDs with CD-Text from various audio files. Supported formats are: wav, mp3, mpc, ogg, aac, mp4, ape, flac, ofr, wv, tta, m3u, pls and fpl playlists and cue sheets. You can also burn EAC’s noncompliant image + cue sheets! Burrrn can read all types of tags from all these formats (including ape tags in mp3). Burrrn uses cdrdao.exe for burning.
 

 


 

 
MP3 TUNES
Mix & Pitch control center for DJ's
MP3 Tunes is a dual mp3 player, that includes features like Pitch, Cue, Equalizer, Database,
Playlists (multiple formats supported), ID3v1 v2 tagging, jingle list and more.
It supports up to soundcards and offers automatic mixing, cross-fader, password protection,
pre-listening, file browser and much more. A great player for amateur DJs or MP3 enthusiasts.
Een programma waarmee je muziek kunt beluisteren en mixen.
Om je muziekcollectie op een harde schijf te gebruiken op speciale momenten of feestjes.
Maak op voorhand met behulp van de playlist een selectie uit je muziekcollectie.
Met de mixfunctie (cross-fading) van deze dubbele MP3-speler kan je de muziek mooi in elkaar mixen.
 

 


 

SOUNDMAN - MP3 DJ Mixer / Player
Soundman is the only MP3 mixer/player that is specially designed to play dancehall, reggae and party music.
Within seconds after you have downloaded Soundman you will be able to start doing your own professionally sounding mixes, complete with sound system effects, rewinds and pull-ups.
Whether you are going to do mix tapes, play live, entertain your friends at home or just give your own reggae collection a new life.
Soundman is
excellent freeware "Piracy kills dancehall music", No time limitations, no spying, no ads. Just plain honest enthusiast software.

Soundman is de enige MP3 mixer/speler die speciaal is ontworpen voor het spelen van dancehall, reggae en feest muziek.
Snel te downloaden en dadelijk gereed voor professioneel gebruik met leuke geluidseffecten.
Het is een super MP3 mengpaneel/speler voor DJ's om bij feestjes of speciale gelegenheden te gebruiken.
Soundman is gratis "Piracy kills dancehall music", geen beperkingen, geen spyware en zonder reklame, een echte aanrader.
 

 


 


MP3 DIRECT CUT
mp3DirectCut v2.02

mp3DirectCut is a fast and extensive audio editor and recorder for MP3.
You can directly cut, copy, paste or change the volume with no need to decompress your files for audio editing.
This saves encoding time and preserves the original quality, because nothing will be re-encoded.
The built in recorder creates MP3 "on the fly" from an audio input.
Using Cue sheets, pause detection or Auto cue you can easily divide long files.

mp3DirectCut is een veelomvattend audio bewerkingsprogramma voor MP3.
Je kan er mee opnemen, stiltes uit een muziekbestand te halen, het volume aan te passen, enz...
Een voordeel is dat er heel nauwkeurig kan gewerkt worden.
MP3 worden grafisch weergegeven,  je kunt inzoomen en per frame opschuiven.
MP3 bestanden die met variabele biratio zijn gecodeerd, zijn met dit programma te bewerken.
 

 


 

RENAME MASTER
 
Rename Master is a FREE utility for renaming large groups of files with a few clicks.
Anyone that has worked with websites, file archives, or collections of music, videos, or pictures has probably spent way too much time renaming hundreds of files.

This utility will add, remove, or replace parts of the filename with ease and also supports renaming via file properties, MP3 tags, JPEG JFIF and EXIF tags.
Batch renaming that's simple to use, yet still very powerful.
 
Features
- Intelligent number sorting
- JPEG/MP3 tag support and many more Meta-Variables
- Auto-Preview support
- "Scipts" to save commonly used renaming options
- [*] and [?] command prompt style wildcards for replacing and remove options
- "Undo" button so a renaming operation can be rolled back
- Floating thumbnail window for viewing pictures and optional thumbnail file list view
- Optional Explorer integration for right-clicking on folders or using "Send To"
 

 


 

LUPAS RENAME
Lupas Rename is a FREEWARE program developed to rename a big number of files.
It works on Win95, Win98, WinME, WinNT, Win2K and WinXP.
It is a simple .EXE file and doesn't need any other external libraries.
 • Rename files and folders
 • Rename files in recursive subdirectories
 • Shell Integration (right click on a folder in the explorer to start LupasRename on these folder)
 • Instant Preview (Optional)
 • Undo the last rename operation
 • Make a Batch file to rename from a DOS Console
 • Make a Batch file for UNDO operation from a DOS Console
 • Save and Load your options into an INI File
 • Filter by any masks: *.mp3;*.mp2 or ???a*.txt...
 • Load/Edit a Text Files in a Small Editor to help renaming files
 • Sort Ascendent/Descendent by any column (name, path, size...)
 • ...
 • You can use TAGs in any text box to use special features when renaming
 
 

 


 


FastStone Image Viewer - Freeware
 
An image browser, converter and editor that supports all major graphic formats. It has a nice array of features such as image viewing, management, comparison, red-eye removal, emailing, resizing, cropping, color adjustments, musical slideshow and much more.
 

 


 


1 BY 1 - THE DIRECTORY PLAYER
Tired of creating and updating playlists?

1by1 is a small, fast and handy player which is not only small:
 It provides powerful tools to handle your file collection and listen to your tracks.
Directory Player (needs no playlists) · Full resume play (remembers last track and position) · ACM (mp3) and mpglib (mp3/mp2) support · Winamp input plugin support · Audio dynamics and stereo enhancer · Gapless and track overlap · Directory finder (plays whole drives) · Cue sheet support · Playlist support · Favorites

Een geluidsspeler zonder toeters en bellen om muziekbestanden af te spelen.
In tegenstelling tot de gangbare mp3-spelers kan 1by1 complete directories afspelen zonder playlist.
MP3 map selecteren en afspelen, ook in willekeurige volgorde , verder zijn er nauwelijks opties.
Toch erg leuk, alleen al om de onvoorstelbaar kleine omvang van 101 Kb.
Door middel van Winamp input plugins kan 1by1 ook andere formaten afspelen.
 

 


 


SCREAMER  RADIO
Streaming internet radio - Freeware
 
Simple to handle - Recording of streams
Unobtrusive (easy to hide) - Cool Peakmeter
Can use multiple soundcards
Auto updating presets, straight from the directory
Playback Features
Shoutcast and Icecast MP3 Streaming
Icecast OGG Vorbis Streaming
WMA Streaming  - AAC Streaming
Recording buffer: start recording in the middle and still save the entire song!
Direct MP3 Audio stream saving, no loss of quality!
Direct OGG Vorbis stream saving, no loss of quality!
Or encode OGG Vorbis as MP3 using Lame
Encode WMA or AAC to MP3 using Lame
 

 


 

7-ZIP File Manager
7-Zip is a file archiver with a high compression ratio.
7-Zip is open source software.You don't need to register or pay for 7-Zip.
Most of the source code is under the GNU LGPL license.
The unRAR code is under a mixed license: GNU LGPL + unRAR restrictions.
You can use 7-Zip on any computer, including a computer in a commercial organization.
 The main features of 7-Zip
 • High compression ratio in new 7z format with LZMA compression
 • Supported formats:
  • Packing / unpacking: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 and TAR
  • Unpacking only: RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, MSI, WIM, Z, CPIO, RPM, DEB and NSIS
 • For ZIP and GZIP formats, 7-Zip provides a compression ratio that is 2-10 % better than the ratio provided by PKZip and WinZip
 • Strong AES-256 encryption in 7z and ZIP formats
 • Self-extracting capability for 7z format
 • Integration with Windows Shell
 • Powerful File Manager
 • Powerful command line version
 • Plugin for FAR Manager
 • Localizations for 69 languages
 

 


 

CHEETAH AUDIO CONVERTER

Cheetah Audio Converter converteert audiobestanden, waarbij u de keuze heeft uit mp3, ogg, wav, wma en vox. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid audio-cd?s om te zetten in mp3- en wav-files, en cd-roms te branden met snelheden tot 32x.
De cd-ripper blijkt zelf informatie over de nummers (titel, naam van de artiest en dergelijke) van het internet te halen, en de burner werkt snel en probleemloos.
Cheetah Audio Converter converts audio files, which you have the choice of mp3, ogg, wav, wma and vox. In addition, the program offers the possibility audio CD? S to be converted into mp3 and wav files, and CD-ROMs to burn at speeds up to 32x.
The CD-ripper show itself about the songs (title, artist name, etc.) of the Internet to retrieve, and the burner works quickly and smoothly.
 

 


 

BonkEnc
BonkEnc is a CD ripper, audio encoder and converter for various formats.
It can produce MP3, MP4/M4A, Ogg Vorbis, AAC, Bonk and FLAC files.
BonkEnc is available for free.
BonkEnc makes it easy to convert your audio CDs to MP3 or Ogg Vorbis files which you can use in your hardware player or with your favorite audio software.
The program supports the CDDB/freedb online CD database and CDText and automatically writes song information to ID3V2 or Vorbis comment tags.
BonkEnc is currently available in 31 languages (English, French, German, Spanish, Spanish (Latin American), Italian, Russian, Hungarian, Serbian, Finnish, Dutch, Chinese (simplified), Chinese (traditional), Japanese, Greek, Polish, Ukrainian, Portuguese, Portuguese (Brazilian), Czech, Slovak, Korean, Danish, Swedish, Norwegian, Turkish, Romanian, Lithuanian, Esperanto, Valencian and Catalan).
It can be translated to other languages easily using the 'smooth Translator' utility that is included in the distribution.
 

 


 

 
FREE WMA TO MP3 CONVERTER
 • It's clean and free, without any adware or spyware.
 • It's stable and fast.
 • Easy-to-use wizard-like user interface helps you setup converting process easily.
 • It uses up-to-date and high quality libraries.
 • ID3 Tag can be derived from the input files automatically.
 • Batch Processing is supported, it can process an unlimited number of files at one time.
 • Detailed HTML help file is included.
 • The installing and uninstalling process is very easy.
 

 


 


BEST PRACTICE 1.03
SPEED / PITCH CONTROL
BestPractice description

BestPractice is a tool to slow down, speed up and/or pitch shift music, either from a wave file or directly from a CD
BestPractice is a tool to slow down or speed up music, either from a wave file or directly from a CD.
Ordinarily the sound is distorted when slowed down our sped up - you get the effect like when playing a 45 rpm record on 33 rpm speed.
BestPractice is a tool that slows down or speeds up music.
BestPractice tries to correct this, so you can slow down and speed up music, while keeping the original tune. Pitch shifting without affecting the length of the music is also possible.

BestPractice's possible uses among others are:
· Your favorite musician plays a solo that you want to study, but you can't figure it out on normal speed
· You'd like to transcribe music, but need to slow it down to hear it right
· You can tune the song to your instrument instead of the other way around
· You'd like to sing along, but you need to change the key to match your voice
 

 


 

VLC MEDIA PLAYER

VLC (initially VideoLAN Client) is a highly portable multimedia player for various audio and video formats
(MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg, ...) as well as DVDs, VCDs, and various streaming protocols.
It can also be used as a server to stream in unicast or multicast in IPv4 or IPv6 on a high-bandwidth network.VLCPlayer is een zogenaamde 'cross-media'-speler om mediabestanden mee af te spelen.
Dit houdt in dat het programma voor meerdere besturingssystemen geschikt is, zoals Windows, BeOS, Linux, Mac OS en Free BSD.
Het programma kan overweg met mpeg 1, mpeg 2, mpeg 4, DivX, mp3 en ogg, maar ook met dvd, vcd en verschillende streaming-protocollen.
 

 


 


EVILLYRICS
 
EvilLyrics is a free utility that automatically searches for lyrics as your song is played in your media player.
It searches over 5,000,000 lyrics.
Currently supports Winamp, Windows Media Player, iTunes, RealPlayer, Foobar, Jetaudio, QCD, MusicMatch, MediaMonkey and Yahoo! Music Engine. It contains no spyware or adware and is completely free.
Evil Lyrics is een gratis programma voor het zoeken van liedjesteksten als het lied word gespeeld door media speler.
Het zoekt in meer dan 5000000 liedjesteksten op het internet.
Kan gebruikt worden met Winamp, Windows Media Player, iTunes, Real Player, Foobar, Jetaudio, QCD, Music Match, Media Monkey, and Yahoo Music Engine. Bevat geen spyware or adaware en is volledig gratis.
 

 


 


Gratis versie van PrintFolder


 

 


 


CdCoverCreator

A powerful tool to create your own CD covers for both Audio and Data CDs.
Use CdCoverCreator to create your covers, inlays, labels, and even booklets.

 

 


 

VANBASCO'S KARAOKE PLAYER
vanBasco's Karaoke Player plays MIDI Karaoke files. Lyrics can be displayed in full-screen.
You can change and recall tempo, volume, and key of a song, and mute or solo instruments.
Best of all: our player is totally ad-free freeware.
 

 


 


KARAFUN - KARAOKE PLAYER

Gratis karaoke speler en editor
KaraFun is een gratis karaoke software voor Windows PC. Bijde zowel speler als editor, KaraFun bied een complete oplossing om koraoke te spelen en te maken bij u thuis.

Volledig en plezant, het speelt praktisch alle karaoke bestanden af: KFN, KAR, CDG, KOK, LRC... Gebruiksvriendelijk, de KaraFun editor laat u toe, snel en gemakkelijk, uw eigen karaoke songs van audio en midi muziek bestanden : MP3, OGG, KAR, MID...te maken.
 

 


 

LAME is considered the best MP3 encoder at mid-high bitrates and at VBR, mostly thanks to the dedicated work of its developers and the open source licensing model that allowed the project to tap into engineering resources from all around the world.
Both quality and speed improvements are still happening, probably making LAME the only MP3 encoder still being actively developed.
 

Hyperlink    Web site

Sixties hitparade Belgium is samengesteld met hitlijsten uit de indertijd twee bekendste jeugdbladen van Vlaanderen; "Song-Parade" en "Juke-Box" aangevuld met gegevens uit het radio en televisie weekblad "Humo".
De informatie uit deze maand- en weekbladen is herwerkt tot maandelijkse hitlijsten wat een redelijk juist beeld weergeeft van wat populair was in de periode van januari 1955 tot december 1969.
Samengevat 15 jaar hitgeschiedenis uit het Vlaamse deel van België.

sixties hitparade belgium.gif

Hyperlink    Web site http://www.rock-ola.be/

Blijf op de hoogte van de laatste virrusen, wormen en trojans die je pc kunnen besmetten.

VirusAlert.nl logo

Hyperlink    Web site http://www.virusalert.nl/Alle informatie over Keten - provinciale - landelijke - kabel - lokale en webradioHyperlink    Web site http://www.rudygybels.be/

Over ons

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. OLDIES RADIO overal te ontvangen via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. Alleen oldies!
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen. In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

Via onze verzoek automaat kan je dag en nacht een verzoeknummer aanvragen.

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba, Neil Diamond en meer.


Since 2003, you can listen to our  radio worldwide via live stream. Our broadcasts are heard  24/7. The music format on weekdays are nonstop oldies hits from the late 50s to the early 80s Oldies Only!
We play music from three decades with many great artists, nostalgia and good musical memories.

On the weekend our live programs, .....

With our request machine you can request a song, day and night.

The Fifties, Sixties and Seventies. But also some recent work. You hear a lot of jukebox classics including Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino and Cliff Richard. But also Frank Sinatra, Dean Martin and Sammy Davis Jr. The Beatles or Paul Anka is not absent.
Furthermore, many Flowerpower-sixties with ao. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul of Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave and others Seventies Popular with the Eagles, Abba, Neil Diamond and many more.

DIVERSEN
PLAYER DOWNLOAD
neon.png
Met deze gratis spelers kan u luisteren naar onze muziek. Download ze hier beneden.
vlc-media-player-my-favourite-tricks-tips.jpg
Windows WinAmp VLC media player Real QuickTime iTunes

Ook te beluisteren met een internet radio

internetradio Luister ook 24 op 24  naar R.O.L. Oldies Radio zonder je PC.

Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen, luister je onbeperkt naar al onze oldies, zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel).

Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit België. Zoek naar "ROLRADIO" of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       

REQUEST studio 2

jukebox3.gif

Plaat op verzoek?

Klik, wacht , luister en geniet.......Non-stop request list

RECLAME

DE BABBELBOX

chatbox.gif

Tijdens onze live uitzendingen op  zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..


Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

Aantal chatters:

    

VOLG ONS

     

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:

www.goldencountrysongs.com

BEZOEKERS

AA Vlaanderen
ooit_doorgezakt.jpg
You are here :   Welkom » Links
 
Preview  Print...  Print this page...
Preview  Print...  Print this section...