You are here :   Welkom » Links
 
Preview  Print...  Print this page...
Preview  Print...  Print this section...
LUISTER LIVE

onair.jpg

LUISTER MET 128 Kbps WEBPLAYER

Stream 128 Kbps

LUISTER MET WINAMP / VLC LUISTER MET WINDOWS MEDIA LUISTER MET REAL PLAYER LUISTER MET I-TUNES LUISTER MET QUICKTIME

LUISTER MET TUNEIN

Klik hierboven om te luisteren.

Ook op Proximus TV te horen

GCO_2442_Radioline_2016Q4_proximus_com_th.jpg

DE JUISTE TIJD
RECLAME

goldradio.jpg

ROLRADIO APP

rolradio_app.jpg

Onze Android app is tijdelijk niet beschikbaar.

Apple gebruikers kunnen de rolradio app nog downloaden in de apple-store

POLL
Hoe Luister je naar dit station
CONTACTEER ONS
BEZOEKERS

 7657357 visitors

 8 visitors online

OVER ONS
AANTAL LUISTERAARS
Server 1 Luisteraars.
Server 2 Luisteraars.
Server 3 Luisteraars.
Server 4 Luisteraars.

 

Links

If you find a broken link in this list, please report it to the webmaster.

Pag. 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vanherre.gif

Deze website wil een hiaat opvullen in de geschiedenis van de popmuziek. Bij het beluisteren van oldies op de radio krijgt men soms de (verkeerde) indruk, als zouden er enkel Engelstalige oldies zijn, afkomstig uit Groot-Brittannië of de Verenigde Staten.

In de jaren '40, '50, '60, '70 waren er naast Engelstalige, ook nog anderstalige hits.

Behalve in het voor de hand liggend Nederlands en Frans sijpelden er ook via allerlei kanalen, hits uit Italië, Spanje en Duitsland binnen.

E-mail: de.duitse.schlager@scarlet.be

Hyperlink    Web site http://www.ping.be/~vanherre/

Welkom op de site VrijeRadio.be die de geschiedenis van de Belgische radio-omroep in leven houdt. Dankzij reacties van medewerkers die vroegere radioprojecten hebben meegemaakt, worden de rubrieken op regelmatige basis uitgebreid.

Wist u dat radio maken eigenlijk op een eenvoudige manier kan? Zo is het fenomeen Vrije Radio ontstaan in de jaren tachtig. Ter informatie vindt men hier een volledig hoofdstuk terug over hoe eenvoudig het is om een radiostation op te starten op de FM-band.

De website is aangevuld met geluidsfragmenten. Deze zijn te beluisteren in een appart venstertje. Er is dus geen extra software nodig om deze fragmenten te beluisteren.
 

Hyperlink    Web site http://www.vrijeradio.be/

Een firewall heeft u nodig om uw pc te beschermen tegen indringers van internet. Omdat in Windows bepaalde services standaard aanstaan en automatisch reageren op signalen van buitenaf is het nodig om goede en slechte contacten te filteren. Dat is, simpel gezegd, wat een firewall doet. Ook programma's die vanaf uw pc toegang willen tot internet worden gecontroleerd.

Er zijn nog vier goede gratis firewalls over na het stoppen van Sygate Personal Firewall. De meest gebruikersvriendelijke firewalls zijn PC Tools Firewal Plus (is bovendien in het Nederlands verkrijgbaar) en ZoneAlarm Free, die duidelijke meldingen geven met extra uitleg.

Lees steeds goed de informatie die firewalls geven als programma's toestemming vragen om toegang tot internet te krijgen. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en toestemming geven. Doe dat met aandacht en zorg. En geef uw anti-virus programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed!

NB U kunt er ook voor kiezen om alleen de ingebouwde Windows Firewall in Windows XP en Vista te gebruiken. Deze beschermt uw pc minder goed (alleen tegen gevaren van buitenaf) dan de andere firewalls, maar is wel makkelijker in het gebruik en vraagt minder geheugen dan bijvoorbeeld ZoneAlarm.

Gebruiksvriendelijke gratis firewall voor pc-gebruikers om computers te beschermen tegen binnendringing en schadelijk netwerkverkeer.

 

Ontwikkeld voor Windows® Vista™ (32-bits), XP, 2000 en 2003 Server

 

Hyperlink    Web site http://www.pctools.com/nl/firewall/

“Een briljante Belgische site boordevol zeer uitgebreide cursussen, een aanrader!” Zo omschreef het Nederlandse computermagazine Computer-idee de site van P. DeSmet, een informaticus uit Sint-Niklaas. Sinds 2007 zet hij de ene cursus na de andere online, zodat het aanbod momenteel meer dan twintig verschillende programma’s omvat.

Daarbij zitten klassiekers als ‘Access’, ‘Excel’, ‘Outlook’, ‘Powerpoint’ en ‘Word’, zeg maar het gekende office pakket, maar ook minder courante programma’s als Visio of Publisher.

Om te openen kun je leren hoe Windows werkt, dat lijkt ons een leuk startpunt voor beginners. Je hebt de keuze tussen XP en Vista. Zowat alles wat we kunnen bedenken komt aan bod: internet gebruiken, bestanden beveiligen, e-mail gebruiken... Wie voor school of werk moet omschakelen van XP naar Vista heeft aan deze cursus een hele hulp. (Getuige de reacties worden de cursussen trouwens vaak gebruikt in de lessen informatica op school.)

Foto’s bewerken op de computer door middel van Photoshop wordt een pak makkelijker als u eerst de cursus doorneemt.  Er worden twee opties aangeboden: CS2-CS3 en Elements 6.
De auteur pretendeert niet volledig te zijn, maar we mogen met een gerust hart zeggen dat de cursus uitgebreid genoeg is voor elke amateur-photoshopper.
 

Hyperlink    Web site http://www.gratiscursus.be/

Behalve virussen is er de laatste jaren een nieuwe plaag voor pc-gebruikers bijgekomen: spyware! Dit zijn programmaatjes die uw surfgedrag nauwkeurig in de gaten houden en soms ook andere gegevens verzamelen en deze informatie via uw internetverbinding doorsluizen naar externe partijen. Hierna kunt u geteisterd worden door advertenties, want spyware-makers willen meestal geld verdienen aan u.

Wat is spyware?

Spyware kan zich uiten op de volgende manieren: ongewenste zoekbalken in Internet Explorer, een veranderde startpagina (vaak seks-sites), toegevoegde ongewenste favorieten, veel reclame pop-ups, etc. Ook wordt uw systeem er trager (omdat de geïnstalleerde spyware meestal opstart met uw pc) en soms instabieler van.

Spyware kan, zelfs zonder dat u het merkt, op uw pc komen door te surfen met een slechtbeveiligde versie van Internet Explorer: pas als u Internet Explorer 6 en Windows XP met Service Pack 2 heeft bent u redelijk beveiligd. Internet Explorer 7 is nog beter.

 

Anti-spyware

Hoe komt u van de spyware af? Wij bespreken een groot aantal programma's die spyware verwijderen of de installatie ervan voorkomen. Spybot - Search & Destroy is goed en heeft een uitgebreid arsenaal aan werktuigen tot zijn beschikking, maar is wel voor gevorderden. Ad-Aware Free is ook een heel goede spywareverwijderaar die wat gebruikersvriendelijker is.

Windows Defender (voorheen Microsoft AntiSpyware) kwam in 2005 als beste uit een test van de Consumentbond. Windows Defender is een heel uitgebreid programma dat bovendien constant meedraait op uw pc. Tegenwoordig worden de twee volgende anti-spyware programma's alom geprezen: MalwareBytes' Anti-Malware en SuperAntiSpyware. Twee uitstekende nieuwe spywareverwijderaars.


Een alles-in-één-oplossing tegen spyware die gebruikmaakt van de meeste hier genoemde software is Hitman Pro. Dit programma is in feite een script dat de werking van veel anti-spywareprogramma's automatiseert. Kan handig zijn, maar sommige gebruikers maken melding van problemen met deze software. Het programma is bovendien al een tijd niet meer geüpdate.
 

Hyperlink    Web site http://77.243.225.183/downloads/SUPERAntiSpyware+anti-spyware

Om uw pc te beveiligen kunt u tegenwoordig uw beurs gesloten houden. Er zijn enkele behoorlijk goede gratis virusscanners op de markt, hoewel betaalde anti-virus-programma's meestal uitgebreider zijn.


avast! Home Edition is een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt. Uw pc wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft avast! ook een aparte mailscanner, zodat uw mail al gecontroleerd is op virussen voordat u de berichten leest. Verder beschermt avast! u als u aan het chatten bent via een instant messenger of als u bestanden uitwisselt via p2p-netwerken.

avast! verzorgt gratis automatische updates. De interface van avast! is even wennen. Vanaf avast! 4.8 biedt de gratis versie ook bescherming tegen rootkits en spyware.

Na zestig dagen moet u uw avast!-versie gratis registreren (dit kan u ook meteen doen). Ook kunt u upgraden naar de betaalde versie, maar de gratis avast! Home Edition biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker.


avast! Home Edition

Het voordeel van avast! ten opzichte van bijvoorbeeld AVG is dat het programma minder geheugen gebruikt en daardoor uw pc minder belast. avast! is zeker een goede keus om uw pc te beveiligen.

 

.

Hyperlink    Web site

Deze website is een poging om het verhaal van de Belgische pop van de jaren zestig tot de dag van vandaag te vertellen. Je vind hier info over 262 bands & artiesten, popnieuws, een hitparade,

Het Belgisch Pop & Rock Archief

Hyperlink    Web site http://houbi.com/belpop/sixties.htm

Hyperlink    Web site

Over ons

oldies.gifSinds 2003 is R.O.L. OLDIES RADIO overal te ontvangen via het wereldwijde web. Onze uitzendingen zijn 24 op 24h te beluisteren via live stream. Het muziekformat op weekdagen is non-stop oldies hits van eind jaren 50 tot begin jaren 80. Alleen oldies!
We draaien muziek uit drie decennia met veel leuke artiesten, nostalgie en goede muzikale herinneringen. In het weekend passeren onze live programma's de revue.....

Via onze verzoek automaat kan je dag en nacht een verzoeknummer aanvragen.

De Fifties, Sixties en Seventies.Maar ook wel wat recenter werk. U hoort veel juke-box classics met o.a. Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino en Cliff Richard. Maar ook Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. The Beatles of Paul Anka ontbreken niet.
Verder veel Flowerpower-sixties met oa. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul met Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave e.a. Seventies Popular met de Eagles, Abba, Neil Diamond en meer.


Since 2003, you can listen to our  radio worldwide via live stream. Our broadcasts are heard  24/7. The music format on weekdays are nonstop oldies hits from the late 50s to the early 80s Oldies Only!
We play music from three decades with many great artists, nostalgia and good musical memories.

On the weekend our live programs, .....

With our request machine you can request a song, day and night.

The Fifties, Sixties and Seventies. But also some recent work. You hear a lot of jukebox classics including Elvis Presley, Bobby Vee, Bobby Vinton, Bobby Darin, Fats Domino and Cliff Richard. But also Frank Sinatra, Dean Martin and Sammy Davis Jr. The Beatles or Paul Anka is not absent.
Furthermore, many Flowerpower-sixties with ao. The Mama's & The Papa's. Good old seventies soul of Aretha Franklin, Diana Ross & the Supremes, Smokey Robinson, Otis Redding, Sam & Dave and others Seventies Popular with the Eagles, Abba, Neil Diamond and many more.

DIVERSEN
PLAYER DOWNLOAD
neon.png
Met deze gratis spelers kan u luisteren naar onze muziek. Download ze hier beneden.
vlc-media-player-my-favourite-tricks-tips.jpg
Windows WinAmp VLC media player Real QuickTime iTunes

Ook te beluisteren met een internet radio

internetradio Luister ook 24 op 24  naar R.O.L. Oldies Radio zonder je PC.

Met een internetradio die je al voor +/- 100 euro kan kopen, luister je onbeperkt naar al onze oldies, zonder dat je pc of laptop de hele tijd aan staat. Wel moet je in het bezit zijn van een internet aansluiting (draadloos of met kabel).

Je kan ons station vinden onder de Europese stations uit België. Zoek naar "ROLRADIO" of gebruik volgende link om rechtstreeks in je webradio te plaatsen:
http://rolradio.servemp3.com       

REQUEST studio 2

jukebox3.gif

Plaat op verzoek?

Klik, wacht , luister en geniet.......Non-stop request list

RECLAME

DE BABBELBOX

chatbox.gif

Tijdens onze live uitzendingen op  zondagavond is onze babbelbox bemand met de presentator van dienst..


Gewoon inloggen met je naam zonder wachtwoord en klets gezellig mee...
Wie is er nu aanwezig in onze babbelbox?

Aantal chatters:

    

VOLG ONS

     

Golden Country Songs

Een verzameling bekende en minder bekende Golden Country Songs, geselecteerd door Marc Vanholzaten. Je kan ze hier 24 op 24 non-stop beluisteren. De collectie wordt regelmatig uitgebreid
Bezoek onze website:

www.goldencountrysongs.com

BEZOEKERS

AA Vlaanderen
ooit_doorgezakt.jpg
You are here :   Welkom » Links
 
Preview  Print...  Print this page...
Preview  Print...  Print this section...